۱
۰.۸۱۷
سطح معنی داری(یک سویه)
-
۰.۰۰۰
تعداد
۲۰۰
۲۰۰
جدول مربوط به ضریب همبستگی پیرسون بدست آمده برای این فرضیه در بالا آورده شدهاست. همانطور که در جدول فوق ملاحظه میشود، مقدار ضریب همبستگی بدست آمده ۰.۸۱۷ است. از طرف دیگرسطح معنیداری رابطه بین بیشتمرینی و خستگی ورزشی از مقدار ۰.۰۰۱ کمتر بوده و لذا فرض صفر رد شده و فرض مقابل در سطح ۰۵/۰= α مورد قبول واقع میشود. بدین ترتیب میتوان گفت که بین بیشتمرینی و خستگی ورزشی در ورزشکاران حرفهای، رابطه مثبت وجود دارد.
فرضیه ششم- بین بیشتمرینی ادارکشده و فرسودگی ورزشی، در ورزشکاران حرفهای، رابطه مثبت وجود دارد.
جدول ۴-۱۴- محاسبه همبستگی پیرسون بین بیش تمرینی ادراک شده و فرسودگی ورزشی
بیش تمرینی
فرسودگی ورزشی
بیش تمرینی
مقدار ضریب همبستگی
۱
۰.۷۴۰
سطح معنی داری(یک سویه)
-
۰.۰۰۰
تعداد
۲۰۰
۲۰۰
در جدول ۴-۱۴ همبستگی پیرسون بین بیشتمرینی ادراکشده و فرسودگی ورزشی نشان دادهشدهاست. همانطور که در جدول مشاهده میشود، مقدار ضریب همبستگی بدست آمده برای این رابطه ۷۴/۰ بو د(۰۰۱/۰>p و ۰۵/۰= α). بنابراین فرضیه فوق تأیید میشود.
۴-۳- آزمون سوالات تحقیق
به منظور پاسخگویی به سوالات پژوهش از روش معادلات ساختاری (لیزرل) استفاده شده است که در ادامه توضیح داده می شود.
پرسش اول- آیا بیشتمرینی ادراکشده در رابطه بین کمالگرایی و خستگی ورزشی ورزشکاران حرفهای، نقش تعدیل کننده دارد؟
پرسش دوم- آیا بیشتمرینی ادراکشده در رابطه بین کمالگرایی و فرسودگی ورزشی ورزشکاران حرفهای، نقش تعدیلکننده دارد؟
جهت پاسخگویی به سؤالات یک و دو از تحلیل مسیر به روش بیشینه احتمال[۶۲۵] (ML) استفاده شد. این تحلیل در نرم افزار لیزرل نسخه ۵۴/۸ انجام گرفت. در شکل ۴-۱ مدل آزمون شده مربوط به کمالگرایی مثبت و در شکل ۴-۲ مدل آزمونشده کمالگرایی منفی گزارش شدهاست. همچنین در جدول ۴-۱۵ شاخصهای برازش مدل مربوط به کمالگرایی مثبت و در جدول ۴-۱۶ نیز شاخصهای برازش مدل کمالگرایی منفی گزارش شدهاند. در پژوهش حاضر از شاخصهایی که گیفن[۶۲۶]، استراب[۶۲۷] و بادرو[۶۲۸] (۲۰۰۰) برای بررسی برازش مدل مطرح نمودهاند، استفاده شدهاست. این شاخصها شامل موارد زیر هستند. شاخص نیکویی برازش[۶۲۹] (GFI)، شاخص برازش تطبیقی[۶۳۰] (CFI) که مقادیر بیشتر از ۹/۰ نشانگر برازش مناسب الگو هستند، شاخص نیکویی برازش تعدیل یافته[۶۳۱] (AGFI) که مقادیر بیشتر از ۸/۰ قابل قبول هستند. با توجه به ملاکهای ذکر شده توسط گیفن و همکاران (۲۰۰۰)، نتیجهگیری میشود که دو مدل آزمون شده برازش مناسبی با داده های گردآوری شده دارند. همچنین در جداول ۴-۱۷ و ۴-۱۸ نیز اثرات مستقیم، غیرمستقیم، کل و میزان واریانس تبیین شده متغیرها گزارش شدهاند.
شکل ۴-۱- مدل آزمون شده کمالگرایی مثبت
با توجه به شکل ۴-۱ اثر مستقیم کمالگرایی مثبت بر بیشتمرینی (۲۴/۰-) خستگی ورزشی (۰۸/۰-) و فرسودگی ورزشی (۱۱/۰-) منفی و در سطح ۰۵/۰=α معنیدار است. همچنین اثر مستقیم بیشتمرینی بر خستگی ورزشی (۸۰/۰) و فرسودگی ورزشی (۷۱/۰) در سطح ۰۱/۰=α معنیدار است.